Ny runda av Metallparadoxen

2023-11-15

Eventet Metallparadoxen hölls för andra gången sedan 2022 på Tekniska museet i Stockholm. Faciliterad av forskare och specialister som använde Design Thinking som arbetsmetod för att ”lösa” eller arbeta med en komplex fråga. Den här gången med en ny målgrupp.


“Alla vill ha ett fossilfritt samhälle men ingen vill ha gruvor, vindkraftverk eller kalhyggen”.
Det är det som Metallparadoxen handlar om.


Workshop Day 1

 

Uppgiften var att arbeta med en komplex fråga med hjälpa av arbetsmetoden Design Thinking. Gruppen blev först introducerad till Design Thinking som ett koncept och process där man får arbeta utifrån följande steg: Förståelse, Definiera, Skapa idéer/Prototypa och slutligen Testa sin idé. Deltagarna fick lyssna till flera experter som gav input till deras perspektiv på Metallparadoxen för att skapa en så nyanserad bild som möjligt. Efter det var det dags att hugga i. I grupper om fyra till fem deltagare började arbetet baserat på metoden.

Några av deltagarnas tankar och kommentarer från dagen var ”intressant”, ”nyfiken” och ”fått nya insikter och perspektiv”.

Workshop Day 2
   

 

Dag 2 handlade om att fortsätta arbeta med idéerna som uppkom dag 1. Alla grupper bestämde sig för en av idéerna som de sedan presenterade för resten av gruppen. Det blev två kreativa dagar där man utmanades att tänka utanför sin egen komfort zon och fick använda sig av en metod som var ny för de flesta av oss. Inspirerande dagar och vi tar med oss nya insikter tillbaka till vårt dagliga arbete.

Stort tack till  Lisa, Elsa och Fanny som planerade och genomförde eventet. Finansierat via Swedish Mining Innovation av VinnovaEnergimyndigheten and Formas, ett forskningsråd för hållbar utveckling.

FacebookTwitterLinkedInEmail

Fler nyheter

23 spännande projektpresentationer under Swedish Mining Innovations Programdag 2023

Det här året genomfördes Swedish Mining Innovations Programdag på Vinnovas kontor i Stockholm. 23 av våra pågående projekt presenterade sina arbeten på eventet där de berättade om projektets mål, projektplan, resultat, spridning och…

2023-10-27

Trendspaning från Tucson, Arizona, USA!

Representanter från det svenska gruvklustret och SMF:er deltog på Sweden-USA Mining Conference i Tucson, Arizona. Syftet med konferensen var att överbrygga kontakter mellan gruvintressenter från USA och Sverige. Att bli inspirerad, dela kunskap…

2023-10-17

Sweden Canada Innovation Days 2023

Montréal, 3-4 oktober Driving the green transition by advancing the sectors of mobility, energy and AI. Deltagare från Sverige och Kanada hade möjlighet att fördjupa samarbetet och utforska finansieringsmöjligheter samt nätverka med branschfolk, akademi…

2023-10-17