Sweden Canada Innovation Days 2023

2023-10-17

Montréal, 3-4 oktober

Driving the green transition by advancing the sectors of mobility, energy and AI. Deltagare från Sverige och Kanada hade möjlighet att fördjupa samarbetet och utforska finansieringsmöjligheter samt nätverka med branschfolk, akademi och regeringsrepresentanter. Dessutom fanns ett matchmaking-forum tillgängligt den 5 oktober för startups och företag för att förbättra samarbetet och lösa de många utmaningar som dessa branscher står inför.

Konferensen höll en hög nivå av talare och politisk input med ambassadörer och regeringsrepresentanter från Sverige, Kanada och Québec. Några av öppningstalarna var Ebba Busch, energi-, närings- och vice statsminister i Sverige, François-Philippe Champagne, Kanadas minister för innovation, vetenskap och industri, Jason LaTorre och Sveriges tillträdande ambassadör i Kanada, H.E. Signe Burgstaller.


Ebba Busch, energi-, närings- och vice statsminister i Sverige.

En annan höjdpunkt var presentationen av utvecklingen av AI-innovation i Kanada av Ericsons Head of Global AI Accelerator- AI Hub Canada och Head Montreal Site, Prasad Garigipati.

Tio innovativa startups från Sverige fick möjlighet att resa till Kanada, delta i matchmaking på Sweden Canada Innovation Days 2023. Fyra av dessa finansierades av Swedish Mining Innovations internationaliseringsbidrag, finansierat av Vinnova, Energimyndigheten och Formas.

Våra svenska små och medelstora företag som var på plats i Montréal. Läs mer om deras expertområde:

Algoryx
Flasheye
RockSigma
SentianAI

Foto: Ulf Lindström Flasheye, Urban Wikman Algoryx, Lawrence Hooey Swedish Mining Innovation, Martin Rugfelt SentianAI och Emil Svanberg RockSigma.

FacebookTwitterLinkedInEmail

Fler nyheter

Digging deep: Showroom för programmets resultat

It is finally time to dig deep! Vi presenterar stolt vår kampanjlansering av Digging deep, som är en inblick i några av de många saker som programmet har bidragit till, hjälpt till att…

2023-10-06

Mining Safari in Bergslagen

Student Tour 2023 ägde rum den 11–14 september i Bergslagen. På resan välkomnade vi svenska och internationella studenter från olika universitet runt om i Sverige. Det främsta syftet med att organisera resan är…

2023-09-27

Studenter hjälper till att lösa verkliga fall inom temat: Mining Innovation

LTU Business Sommarprogram i samarbete med Swedish Mining Innovation. I 9 veckor har 18 studenter arbetat i par som affärsutvecklare på heltid. Utifrån deras profil matchade LTU Business studenterna till ett uppdrag. Uppgiften…

2023-09-06