Trendspaning från Tucson, Arizona, USA!

2023-10-17

Representanter från det svenska gruvklustret och SMF:er deltog på Sweden-USA Mining Conference i Tucson, Arizona. Syftet med konferensen var att överbrygga kontakter mellan gruvintressenter från USA och Sverige. Att bli inspirerad, dela kunskap och diskutera affärsmöjligheter, med fokus på hållbar gruvutveckling och teknisk innovation. Men också för att få kontakt med ledande lösningsleverantörer i hela gruvvärdekedjan för att utbyta idéer och utforska samarbetsmöjligheter för att arbeta mot framtidens gruvindustri.

Dag 1
Den första dagen ägnades åt platsbesök inom det lokala gruv-ekosystemet. Vi började på ASARCO/Grupo México och fick en rundtur i deras Mission Complex och dagbrott. Gruvan producerar cirka 475 000 ton koncentrerad koppar per år. Efter det välkomnade Komatsu oss till deras Arizona Proving Grounds och 69 000 kvadratmeter stora prototypverkstad. Vårt sista stopp var San Xavier Underground Mining Laboratory, ett av de mest sofistikerade forskningslyftsystemen i landet och hur de samarbetar med studenterna från University of Arizona och gruvindustrin. Värdar och samarbetsorganisationer; Business Sweden, Sun Corridor Inc., University of Arizona och Swedish Mining Innovation.

 

Dag 2
South32 som ligger i Patagonien och 1,5 timmes bilresa från Tucson, var vårt första stopp för dagen. Vi gjorde ett platsbesök på deras Hermosa-projekt. Projektet är för närvarande det enda avancerade gruvutvecklingsprojektet i USA som kan producera två federalt utsedda kritiska mineraler – mangan och zink. Vi fick en inblick i hur processen ser ut och vilka frågor som är viktiga när man vill starta en gruva i USA.

 

CAID, a division of Samuel, Son & Co. was next stop. CAID supports with equipment for mineral leaching, fabrication of grinding & flotation, services for crushing and conveying, pyrometallurgy, electrowinning, cathode manufacturing, solvent extraction, and fabrication of pressure vessels and tanks.


”– Det var väldigt intressant och de verkar vara mångsidiga. Deras angreppssätt är bredare än bara de komponenter de tillverkar, och det ger möjlighet för kunderna att få en bättre systemlösning. Om du är intresserad av att tillverka en specialkomponent, till exempel i ett forskningsprojekt, kan CAID vara en möjlig leverantör”, säger Anders Sand, forskningsdirektör på Boliden.


 

Dag 3
Handlade om samarbete för en hållbar och innovativ framtid för gruvdrift.
Trendspaning och viktiga ämnen från de deltagande intressenterna och den globala gruvgemenskapen.
💡Nuvarande och framtida tillstånd för gruvdrift Arizona.
💡Innovation för att lösa kritiska utmaningar för gruvor.
💡Framtidens digitalt uppkopplade gruva.
💡Elektrifiering av gruvan.
💡Främjande av hållbarhet inom gruvdrift.
💡Driva innovation genom kompetenshöjning.


”Gruvindustrin i USA är mycket samarbetsvillig. Vi arbetar tillsammans”, säger David Travis, Vice President, Mine Planning på Freeport-McMoRan.


Tack till er som deltog i USA tillsammans med oss; Flasheye LTU BusinessMINE STORAGERockSigmaBolidenMinalyzeOptimation SentianAIAlgoryx SimulationGreeniron H2 ABMat4Green Tech AB.

 

Värdorganisationer:
Business Sweden, Sun Corridor Inc, University of Arizona och
Swedish Mining Innovation.

 

FacebookTwitterLinkedInEmail

Fler nyheter

Sweden Canada Innovation Days 2023

Montréal, 3-4 oktober Driving the green transition by advancing the sectors of mobility, energy and AI. Deltagare från Sverige och Kanada hade möjlighet att fördjupa samarbetet och utforska finansieringsmöjligheter samt nätverka med branschfolk, akademi…

2023-10-17

Digging deep: Showroom för programmets resultat

It is finally time to dig deep! Vi presenterar stolt vår kampanjlansering av Digging deep, som är en inblick i några av de många saker som programmet har bidragit till, hjälpt till att…

2023-10-06

Mining Safari in Bergslagen

Student Tour 2023 ägde rum den 11–14 september i Bergslagen. På resan välkomnade vi svenska och internationella studenter från olika universitet runt om i Sverige. Det främsta syftet med att organisera resan är…

2023-09-27