Student tour - FRAMTIDEN FINNS hos oss!

Sveriges gruv- och metallindustri är världsledande i den gröna omställningen. Vi jobbar med att hitta de material som behövs för att utveckla ny teknik och moderna samhällen – och vi förädlar dem på miljövänliga, hållbara sätt. Alla pratar om att göra gröna val och bekämpa klimatförändringarna – men vi visar resten av världen hur det går till, och vi behöver din hjälp för att göra just det.

Varför anordnar vi en Student Tour?

För att du är viktig för oss! Det behövs många olika kompetenser för att vi ska klara de globala målen och du kan bidra till det. Du som deltar får besöka några av Sveriges vackraste platser, några av landets mest spännande arbetsplatser, och se mer av den enorma bredd av karriärmöjligheter som finns inom gruvindustrin. Du får på nära håll se vad vi jobbar med, vilka problem vi försöker lösa, och vad din roll skulle kunna bli hos oss.

Oavsett om ditt fokus ligger på att bli civilingenjör, jobba med industriell ekonomi, IT, konstruktion, geologi, geofysik, kemi eller automation, så finns det gott om valmöjligheter i branschen.

Var med och skapa en grönare och bättre framtid

Hos oss får du göra skillnad, varje dag. Du får chansen att utveckla dina kunskaper tillsammans med branschens skarpaste – och tillsammans skapar vi en bättre, grönare framtid.


Det finns ett begränsat antal platser och kommer vara en urvalsprocess. Den kommer delvis vara baserad på de ansökandes motiveringar till varför just de ska få delta och vi kommer även sträva efter en jämn könsfördelning med ett inkluderande förhållningssätt när urvalet görs.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sista ansökningsdag: 31 maj 2023


Ansök här!

Swedish Mining Innovation Student Tour 2023 – Gruvsafari i Bergslagen


Genomförs i år den 11-14 september (10 och 14 september är resdagar). Student Tour avslutas med eventet Mining@ORU den 14 september. Hemresan sker direkt efter eventet.

Var med och bidra till en hållbar framtid! Möt professionella förebilder och inspireras för din framtida resa i branschen. Det behövs många olika kompetenser för att vi ska klara de globala målen. Du är viktig för oss!

Ansök här!


Planerad rutt: Örebro-Västerås-Sala-Garpenberg-Stråssa-Zinkgruvan-Tiveden-Örebro and Mining@ORU

Övergripande temaSustainability and Innovation

Årets fokusområden: Water, geology, enivironment, biodiversity, AI and VR.


Mer information

Swedish Mining Innovation Student Tour vänder sig till bachelor- och masterstudenter vid svenska universitet från bachelor årskurs två och uppåt. Student Tour kommer att hållas på engelska, och deltagandet är kostnadsfritt inklusive transport, boende och förtäring.


Upptäck 250 yrken inom gruvbranschen – Med och utan hjälm

Gruvornas branschorganisation Svemin


Student Tour är organiserad av Swedish Mining Innovation tillsammans med Örebro Universitetet, Epiroc, Zinkgruvan Mining med flera. Sidan uppdateras löpande.


För frågor, kontakta!

Lotta Sartz

Projektledare, Bergslagen

Swedish Mining Innovation

lotta.sartz@swedishmininginnovation.se

079-061 40 08

Moa Thorneus

Eventkoordinator

Swedish Mining Innovation

moa.thorneus@ltubusiness.se

070-358 00 48

Lawrence Hooey, Swedish Mining Innovation Lawrence Hooey

Teknik- och Innovationsansvarig

Swedish Mining Innovation

lawrence.hooey@swedishmininginnovation.se

076-129 66 02

Cathrine Svakko

Programkoordinator / Kommunikationsansvarig

Swedish Mining Innovation

cathrine.svakko@swedishmininginnovation.se

070-331 17 06

FacebookTwitterLinkedInEmail