Vår sista Innovationsidétävling – Din sista chans att vinna

2024-04-15

Har du en innovativ idé som kan göra skillnad och bidra till en hållbar gruvindustri? Passa på att tävla om 600 000 kronor till att förverkliga din idé. Detta blir den sista Innovationsidétävlingen och därmed din sista chans att vinna.

– Som juryns Ordförande vill jag meddela att det här är sista chansen att söka och delta i vår Innovationsidétävling. Under årens lopp har tävlingen varit en katalysator för att hitta innovativa och banbrytande idéer som kan bidra till och forma framtiden för vår sektor. Tävlingen har återigen samlat en mycket kompetent jury med internationell prägel, vilket borgar för olika perspektiv och expertis. Vi ser med spänning fram emot de innovativa idéer som de sökande kommer att presentera i år, säger Lotta Sartz.


Juryn 2024

  • Lotta Sartz, Swedish Mining Innovation Bergslagen (Juryns ordförande)
  • Théo Berthet, Business Development Manager, EIT Raw Materials
  • Susanne Eriksson Rostmark, External FoI Collaboration Manager, LKAB
  • Katarina Öquist, R&D Manager Technology and Innovation Underground Division, Epiroc
  • Lars Wallgren, Acting Environmental Manager and Development strategist, Kaunis Iron
  • Anders Sand, Research Manager, Boliden Mines
  • Keith Taylor, Global Program Manager, Business Sweden, USA

Vi söker idéer som utmanar konventioner och överskrider gränser. Vårt mål är att se nya innovationer som tänjer på gränserna för vad som är möjligt inom gruvdrift, och välkomnar idéer inte bara från etablerade branschaktörer utan också från kreativa hjärnor utanför det traditionella gruv- och metallklustret. Jag uppmuntrar sökande att släppa loss sin kreativitet och föreslå idéer som kan förändra gruvlandskapet. Detta är en möjlighet att visa upp uppfinningsrikedom och banbrytande förändring. Spännande att bevittna de djärva idéer som kommer att dyka upp, med vetskapen om att årets tävling markerar kulmen på vår resa.


”Låt oss gå in i detta sista kapitel tillsammans och upptäcka nästa våg av visionära idéer för gruv- och metallindustrin!”

Lotta Sartz, Senior Projektledare Swedish Mining Innovation Bergslagen
och
juryns Ordförande  2024.


Tävlingen handlar inte bara om att ta fram nya tekniska lösningar. Den inkluderar även sociala innovationer och okonventionella tillvägagångssätt som kan revolutionera vår bransch. En av vinnarna från förra årets tävling var till exempel landskapsarkitekter som verkligen visade kraften i att tänka utanför boxen.

💡 Häng inte upp dig på tanken att det måste vara en teknisk lösning!

⬛ Våga tänka utanför boxen!

Skicka in din idé senast den 25 april!

Mer om tävlingen här!

Anmäl dig till att delta som publik under pitcheventet! 

 


 

FacebookTwitterLinkedInEmail

Fler nyheter

Säg hej till vår nya kommunikationsstrateg!

Vi är glada över att kunna presentera Lars Teglund som vår nya kommunikationsstrateg. Lars är en fena både på sociala medier och fysiska mötesplatser, och kommer stärka teamet i Swedish Mining Innovation och…

2024-03-25

Söker du internationella partners för att utveckla dina idéer?

Vårt internationaliseringsbidrag finns för att hjälpa dig! Vi erbjuder finansiering till er resa för att träffa möjliga partners och utveckla er produkt, teknik eller tjänst. Här är en snabb överblick:  Öppen för SMF:er,…

2024-03-05

De mäktigaste kvinnorna inom gruv- och stålindustrin!

I februari tillkännagavs listan över >>40 över 40<<. De mäktigaste kvinnorna inom gruv- och stålindustrin! Bakom listan och initiativet står Industriarbetsgivarna, Jernkontoret och Svemin, samt nätverken Metallkvinnor och Women in Mining Sweden. Kriterierna…

2024-03-05