Säg hej till vår nya kommunikationsstrateg!

2024-03-25

Vi är glada över att kunna presentera Lars Teglund som vår nya kommunikationsstrateg. Lars är en fena både på sociala medier och fysiska mötesplatser, och kommer stärka teamet i Swedish Mining Innovation och Metals&Minerals.

Hej Lars! Du är sedan årsskiftet kommunikationsstrateg hos oss på Swedish Mining Innovation. Vem är du?

– Jag jobbar på LTU Business och har varit involverad i allt från rymd- till bygginnovationsprojekt. Dessförinnan har jag en bakgrund med 15 år i kultursektorn där jag varit med och dragit igång både festivaler, nöjestidningar och digitala TV-studios. Nu blir det fullt fokus på gruvindustrin när vi i Swedish Mining Innovation är med och drar igång Metals&Minerals inom Impact Innovation. Där kommer vi hålla ihop kommunikation och event tillsammans med Jernkontoret och Svemin, mfl. Enormt kul!

Vad kommer du att arbeta med?

– Jag tycker det här är spännande: Vi har de flesta pusselbitarna för att ställa om industrin. Nu handlar det om att sätta ihop dom, främja samarbete mellan olika intressenter och underlätta för de möten som ännu inte har ägt rum. Där spelar bland annat bra mötesplatser förstås en viktig roll.

Vad är din viktigaste drivkraft?

Jag gillar att få jobba med inspirerande människor så att vi kan skapa resultat som gagnar den större bilden. Och så är jag alltid nyfiken på att hitta den kommunikation som faktiskt ger effekt utifrån ens mål.


Fem snabba med Lars

Växte upp: Efter många år söderut styrde jag skutan tillbaka till Luleå. Det trodde jag aldrig, men nu bor jag på Björkskatan och jobbar på LTU Business kontor i samma hoods som jag växte upp.
Familj: Fru och barn
Bästa sida: Får ofta höra att jag är kreativ och tänker utanför boxen.
Sämsta sida: Det är väl just det. Att de flesta lösningarna faktiskt är innanför boxen. Hjulet är redan uppfunnet.


 

FacebookTwitterLinkedInEmail

Fler nyheter

Söker du internationella partners för att utveckla dina idéer?

Vårt internationaliseringsbidrag finns för att hjälpa dig! Vi erbjuder finansiering till er resa för att träffa möjliga partners och utveckla er produkt, teknik eller tjänst. Här är en snabb överblick:  Öppen för SMF:er,…

2024-03-05

De mäktigaste kvinnorna inom gruv- och stålindustrin!

I februari tillkännagavs listan över >>40 över 40<<. De mäktigaste kvinnorna inom gruv- och stålindustrin! Bakom listan och initiativet står Industriarbetsgivarna, Jernkontoret och Svemin, samt nätverken Metallkvinnor och Women in Mining Sweden. Kriterierna…

2024-03-05

Metals&Minerals är en av fem nya innovationsprogram inom Impact Innovation – Sveriges innovationssatsning för 2030-talet!

Den 27 februari stod det klart att Metals&Minerals var ett av fem initiativ som beviljats medel för att etablera ett Programkontor inom Impact Innovation, nästa generations strategiska innovationsprogram och Sveriges innovationssatsning för 2030-talet!…

2024-03-04