Tio kurser får stöd för att anpassas till digitalt lärande

2020-06-04

Nu är det beslutat att Swedish Mining Innovations utlysning för att stödja distansutbildningar i dessa svåra tider kommer att finansiera tio väldigt intressanta projekt.

Målet med projekten är att anpassa gruv-, mineral- och metallrelaterade kurser till att passa studenternas behov så att utbildningens kvalitet och attraktivitet för kursen bibehålls, exempelvis projekt för att anpassa kurser för distansinlärning gällande anpassning av VR/AR, interaktion mellan lärare och studenter i fält och vid experimentella demonstrationer samt distansinlärningsverktyg för att nå platser utan internet av hög kvalitet.

Även framöver i bättre tider kommer de här anpassade verktygen att förbättra både tillgången till och kvaliteten av lärandet, och locka studenter till utbildningarna.

Varje deltagande projekt kommer att bidra till en workshop i december där man delar erfarenheter och rekommendationer om hur man fortsätter att utveckla framtagna metoder.

FacebookTwitterLinkedInEmail

Fler nyheter

Jenny Greberg, Programdirektör

Fortsatt förtroende att driva svensk gruvinnovation, nu under nya namnet Swedish Mining Innovation

Pressmeddelande, måndag 1 juni 2020 Det strategiska innovationsprogrammet för gruv och metallproducerande industri SIP STRIM har verkat i sex år för att stärka svensk konkurrenskraft och kraftsamla gruvklustret kring hållbar innovation. Den 1…

2020-06-01

Jenny Greberg, Programdirektör SIP STRIM

Några ord från Programdirektören

Det är annorlunda tider vi är i och står i. Det rådande läget påverkar såklart vår bransch,  och våra universitet och högskolor har nya utmaningar kopplade till att utbilda på distans. Vi hoppas…

2020-05-25

SIP STRIM Annual Report 2019

Idag släpper vi SIP STRIM Årsrapport 2019. Årsrapporten ger en sammanfattning av året som har gått med en översikt över viktiga händelser och aktiviteter, och den ger också en inblick i programmets aktiviteter….

2020-05-19