Välkommen Lotta!

2020-11-16

Vi säger välkommen till Lotta Sartz, som är Swedish Mining Innovations nya medarbetare! Lotta som är anställd vid Örebro Universitet, kommer att arbeta för satsningen Swedish Mining Innovation Bergslagen och blir alltså programkontorets förlängda arm i området.

Lotta som har en bakgrund på Bergskraft och Örebro Universitet, har arbetat med forskning och undervisning i kemi och inom forskningsnära projekt och uppdrag. Hennes huvudfokusområde har alltid varit gruvor, metaller och mineral och hon har jobbat mycket med tillämpade projekt kring utveckling av efterbehandlingstekniker för gruvavfall, utvinning från sekundära råmaterial och miljöpåverkan från gruvor.

Lotta brinner också för frågor kring hur vi kan öka intresset för naturvetenskap i skolan, och visa på relevansen av exempelvis kemi – grundämnen och kemiska processer som finns runt omkring oss. Hon är även väldigt intresserad av frågor som handlar om att öka kunskap och förståelse för varför vi behöver metaller och mineraler.

FacebookTwitterLinkedInEmail

Fler nyheter

Swedish Mining Innovation förstärker i Bergslagen

Photo: © Epiroc Pressmeddelande tisdag den 10 november 2020 Bergslagen är ett starkt område relaterat till innovation inom gruv- och mineralnäringen med starka aktiva aktörer. För att stärka områdets möjligheter och knyta aktörerna…

2020-11-10

VR-gruva på Teknikens hus för att väcka nyfikenhet hos unga

För skapa intresse, väcka nyfikenhet och ge unga förståelse för hur arbetet i en toppmodern gruva ser ut så har Swedish Mining Innovation finansierat installationen av en VR-gruva på Teknikens hus i Luleå….

2020-11-02

Minalyze är finalist i Swedish Mining Innovation Award 2020

Bild: Minalyzer CS integrerad i arbetsflödet för kärnloggning på George Fisher gruvan i Mount Isa, Queensland. Minalyze är en av finalisterna i Swedish Mining Innovation Award 2020 för deras unika skanner för digitalisering…

2020-10-28