Mines and Minerals Innovation Summer

2020-05-14

I år som första år finansierar SIP STRIM ett sommarprogram med syfte att ge studenter från svenska universitet chansen att utveckla sitt entreprenörskap och vara med och öka innovationstakten för svensk gruvindustri. Mines and Minerals Innovation Summer är ett program som ingår i konceptet LTU Business Sommar.

Fyra studenter kommer att delta och arbeta i team om två, där var team undersöker affärspotentialen i ett innovationscase kopplat till branschen. Innovationscasen testas och förbereds för nästa fas av innovation, vilket kan vara SIP STRIMs innovationsidétävling eller EIT RawMaterials Accelorator. Studenterna coachas av erfarna affärsrådgivare och andra innovationsfrämjande aktörer i regionen. I slutet av sommaren kommer teamen att presentera sin lösning för uppdragsgivare, potentiella användare, finansiärer och andra intresserade av affärsidén.

Mines and Minerals Innovation Summer är ett av flera innovationssommarteman som körs parallellt i en acceleratorliknande miljö där teamen möts och samarbetar mellan programmen.

Läs mer på LTU Business webbplats

FacebookTwitterLinkedInEmail

Fler nyheter

SIP STRIMs Innovationsidétävling blir ett digitalt event och vi närmar oss deadline för ansökningar!

Nu är det 38 timmar kvar till vi stänger ansökan till SIP STRIMs årliga innovationsidétävling 2020! Senast onsdag den 13 maj kl. 23.59 vill vi ha din idé. Digitalt event På grund av…

2020-05-12

Den 12 maj öppnar vår öppna utlysning!

Den 12 maj öppnar vi årets öppna utlysning ”Hållbarhets-, miljö- och klimatutmaningarna inom gruv- och metallindustrin”. I utlysningen finansierar vi kortare förstudier, fullskaliga innovationsprojekt eller pilotprojekt som möter de samhällsutmaningar som definieras i…

2020-05-04

Se våra pressmeddelanden på Mynewsdesk

Läs våra pressmeddelanden på Nynewsdesk

2020-04-29