Innovationsidétävlingen

2023-03-23

Åtta pitchande innovativa idéer, vem vinner?

Hög energi och goda idéer under pitcheventet i Luleå förra veckan. Nu är det dags för juryn att ta beslut om, inte bara en vinnare utan vilka två vinnare som får 600 000 kronor vardera, för att ta sin innovativa idé till nästa steg. Tack till alla pitchande idéer, vår stöttande publik och den kompetenta juryn för en fantastisk dag. Vi återkommer den 23 mars och tillkännager de två vinnarna.


Niclas Dahlström, Projectledare

Niclas Dahlström har haft äran att moderera denna tävling sju år i rad och tycker att detta kanske var den bästa tävlingen hittills.
” -Jag är mer än glad över evenemanget och för den fina feedback vi fick från deltagare, jury och andra medsvarande. Jag ser redan fram emot nästa år”!

 


Chih-Ting Lo, President EELO Solutions (tredje från vänster).

Chih-Ting Lo, en av våra internationella jurymedlemmar hade rest hela vägen från Kanada för eventet säger ”-Jag har varit involverad i liknande typer av tävlingar som domare genom åren och jag tyckte att de alla var mycket väl förberedda … och de visste definitivt vad de pratade om. Jag tyckte att nivån var ganska hög.”

 


Cathrine Svakko, Medprojektledare

Detta var Cathrines första år som eventplanerare och medprojektledare för Innovation Idea Competition med efterföljande pitchevent. – Jag är otroligt nöjd med dagen som helhet. Imponerad över att de alla lyckades hålla sig inom en given tidsram och även att mingeltiden verkligen användes till fullo. Min enda önskan för nästa år är att se fler kvinnor på scenen!

 

Imorgon är väntan över och vi vet vilka två som har de vinnande idéerna! Håll ögonen öppna!

 

Se en kort video från dagen på Linkedin!

 

FacebookTwitterLinkedInEmail

Fler nyheter

Premiär för SME-nätverket

Nu har Swedish Mining Innovations SME-nätverk lanserats. Syftet med nätverket är att skapa en innovationsarena som leder till möten mellan de större gruvbolagen och de små och medelstora företagen i hela landet. Kaunis…

2023-03-14

Möt juryn!

– Innovation Idea Competition Här är våra tio jurymedlemmar som kommer lyssna till och bedöma de åtta pitchande idéerna på onsdag: Matz Sandström, Project Manager at Swedish Mining Innovation (Chairman of the jury)…

2023-03-13

Stort engagemang under AI in mining workshop

Eventet AI in mining workshop, som ägde rum den 14 februari, arrangerades av Swedish Mining Innovation tillsammans med AI Impact Lab i den nya visualiseringsmiljön vid Örebro universitet, Visual Lab. Hej Lotta, du…

2023-03-03