45 miljoner till resurseffektivitet och hållbar produktion inom gruvindustrin

2021-05-24

I dagarna öppnades en ny utlysning inom det strategiska innovationsprogrammet Swedish Mining Innovation med hela 45 miljoner kronor i potten till innovationsprojekt för gruvindustrin. Det är den största satsningen programmet någonsin har gjort, med nästan en fördubbling jämfört med tidigare års utlysningar.

Utlysningen finansierar kortare förstudier, fullskaliga innovationsprojekt eller pilot- och demoprojekt, vilka ska adressera de utmaningar som definierats i branschens strategiska forsknings- och innovationsagenda. Särskilt fokus för årets utlysning är innovationer som handlar om resurseffektivitet och hållbarhet. Nytt för i år är att man kan söka innovationsprojekt i storleksordningen upp till 15 miljoner kronor, något som branschens aktörer efterfrågat.

– Det här är den största satsningen programmet någonsin har gjort och det ger ökade möjligheter till att stötta även lite större projekt, något som efterfrågats av aktörerna, säger Jenny Greberg.

Utlysningen som omfattar en finansiering på 45 miljoner kronor kräver medfinansiering med samma summa från partners, vilket kommer att resultera i innovationsprojekt för 90 miljoner kronor.

Utlysningen som öppnade den 18 maj har sista ansökningsdag den 11 november 2021. Ansökningarna kommer att bedömas av en internationell bedömargrupp, och beslut om vilka projekt som får medel fattas i slutet av februari.

Mer information

https://www.swedishmininginnovation.se/sv/utlysningar/

FacebookTwitterLinkedInEmail

Fler nyheter

Swedish Mining Research and Innovation day – se den här!

Det var fullspäckade tre timmar när Swedish Mining Research and Innovation day gick av stapeln för sextonden gången under tisdagen. Under årets konferens stod samhällets gröna omställning på agendan och representanter från industri,…

2021-05-20

Vilken tycker du är Sveriges bästa gruvinnovation?

Missa inte chansen att nominera till Swedish Mining Innovation Award 2021! Nytt för i år är att du även kan nominera till ett heders- eller inspirationspris. Läs mer om Swedish Mining Innovation Award…

2021-05-19

Swedish Mining Research and Innovation day

Svensk världsledande forskning och innovation – en förutsättning för grön omställning och stark svensk ekonomi När: 18 maj, kl. 13-16 Var: Online Språk: Svenska Kostnad: Ingen avgift Svensk gruvindustri är världsledande på forskning och innovation, och svensk…

2021-05-03