Student Tour 2023 – Gruvsafari i Bergslagen

10 –14 September 2023

Swedish Mining Innovation Student Tour vänder sig till bachelor- och masterstudenter vid svenska universitet från årskurs två och uppåt. Student Tour kommer att hållas på engelska, och deltagandet är kostnadsfritt inklusive transport, boende och förtäring.

Genomförs i år den 10-14 september (den 10 och 14 september är resdagar). Student Tour avslutas med deltagande under eventet Mining@ORU den 14 september och hemresan blir direkt efter eventet.

Varför organisera en Student Tour?
-Därför att ni är viktiga för oss! Många olika kompetenser kommer behövas om vi ska kunna klara de globala målen och du kan bidra till det.
Så, vad får jag ut av det här?
-Vi kommer att ta dig till några av Sveriges vackraste platser och presentera bredden av de arbetsmöjligheter som finns. Möt professionella förebilder och bli inspirerad för din framtida resa inom industrin. Du kommer få en närmare titt på vad vi gör, vilka utmaningar vi försöker lösa och vad din roll skulle kunna vara i att hjälpa oss lösa dessa. Det kommer bli kul!

Planerad rutt: Örebro-Västerås-Sala-Garpenberg-Stråssa-Zinkgruvan-Tiveden-Mining@ORU i Örebro

Övergripande tema: hållbarhet och innovation

Årets fokusområden: vatten, geologi, miljö, biodiversitet, AI och VR.


Det finns ett begränsat antal platser och det kommer därmed vara en urvalsprocess. Den kommer delvis vara baserad på de ansökandes motiveringar till varför just de ska få delta och vi kommer även sträva efter en jämn könsfördelning med ett inkluderande förhållningssätt när urvalet görs.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sista ansökningsdag: 31 maj


Ansök här!

 

FacebookTwitterLinkedInEmail

Kommande händelser

6 –7 May 2024

Swedish Mining Research and Innovation Days 2024 – Kulturens hus, Luleå

Innovation needs and landscape – today and tomorrow Vi träffas i början av maj för att belysa och…

15 –17 May 2024

Doktorandnätverket – Workshop i Bergslagen

15-17 maj Workshop Bergslagen: Balans mellan kulturarv, resursutvinning och miljövärden i historiska gruvområden. Denna workshop är för doktorandnätverksmedlemmar…

17 May 2024

Gruvlunch – Biodiversity in Mining, Örebro

Välkommen till en gruvlunch på temat ”Biodiversity in Mining” med bland andra Sara Carlsén från Boliden. Seminariet kommer…

25 September 2024

Mining@ORU, Örebro Universitetet