LTU, SIP STRIM och EIT RawMaterials på Future Mine and Minerals, 28-29 januari 2019

2018-11-18
LTU, SIP STRIM och EIT RawMaterials kommer att vara med på konferensen Future Mine and Minerals 28-29 januari 2019 på Grand hotell i Stockholm.

Vi kommer att presentera Forskning och innovation som en möjliggörare för framtidens hållbara råvaruförsörjning – ett samarbetet mellan industri, akademi och forskning under breakout session 1 den 28 januari. Sessionen kommer att modereras av Pär Weihed, pro-rektor på Luleå Tekniska Universitet.

Ur programmet: Den svenska gruv och metallindustrin ligger i framkanten när det kommer till teknik, produktivitet och hållbarhet. En succéfaktor är en lång historia av gemensam forskning och innovation i ett väl fungerade ekosystem med universitet, forskningsinstitut, gruvföretag och leverantörer. Sessionen kommer att ge en överblick av det svenska och europeiska innovationsekosystemet, men även exempel på pågående forskning och resultat i framkant från innovationssystemet.

Vi kommer även att finnas med på utställningen, kom förbi och träffa oss!

Läs mer om konferensen och anmäl dig på: www.futuremineandmineral.com

FacebookTwitterLinkedInEmail

Fler nyheter

ERA-MIN 2 utlysning 2018

Nu finns utlysningstexten för ERA-MIN 2 tillgänglig: https://www.era-min.eu/sites/default/files/docs/call_text_2018_0.pdf https://www.era-min.eu/joint-call/era-min-joint-call-2018 Ansökningsportalen kommer att öppna 20 november 2018.

2018-11-02

EIT RawMaterials Start-Up & SME Booster Call – open until 31 October (eng)

Extra call for Booster funding open until 31 October. This call aims to fund Start-ups targeting EIT RawMaterials valuechain with innovative solutions.   More information Call text https://www.lyyti.fi/reg/Startup_Booster_Call_for_Applications_3577/en Contact Katarina Öquist, EIT RawMaterials, katarina.oquist@eitrawmaterials.eu  

2018-10-25

SGU delar ut kunglig medalj till de främsta insatserna inom Sveriges gruvnäring

SGU planerar att belöna de främsta insatserna inom Sveriges gruvnäring genom att dela ut den över 250 år gamla gruvmedaljen Svensk Bergsmans Hedersmärke för Snille och Flit till särskilt berömliga insatser. Utdelningen av medaljen…

2018-10-08