EIT RawMaterials Affärsidétävling 2017

2017-05-02

CompetitionBanner-1400x477

Affärsidétävlingen hos EIT RawMaterials söker innovativa idéer från individer, forskargrupper, entreprenörer och startups om nya produkter, processer och tjänster i tre kategorier:

  • Utanför upptäckterna och intelligent gruva. Teknik och lösningar för förbättrad och ny prospektering, och för effektivare, säkrare och mer hållbar modern gruvdrift.
  • Optimering av processer, återvinning och cirkulär ekonomi. Teknik och affärsmodeller för förbättrad materialproduktion, materialförsörjning från sekundära källor, återvinning och genomförande av en cirkulär ekonomi.
  • Substitution av resurskritiska och giftiga material och för optimerad prestanda. Ny teknik eller tjänster som gör det möjligt att ersätta eller använda mindre av kritiska eller giftiga material inom industrin. Dessutom kommer lösningar för optimering av material och hela produkter att stödjas. Nya metoder och lösningar kan utvecklas på flera nivåer.

Mer information om de olika temana finns i utlysningstexten.

 

https://eitrawmaterials.eu/business-idea-competition/2017/

FacebookTwitterLinkedInEmail

Fler nyheter

Välkommen till STRIM:s forskarskola

Huvudsyftet med forskarskolan är att göra det enklare för doktorander att nätverka, och årliga sammankomster kommer att organiseras för att uppmuntra samarbeten. Ett annat syfte med forskarskolan är att göra det lättare för…

2017-03-17

Charlotte Andersson, SIP STRIM. Foto: Peter Olofsson

Widefind och Innan AB vinner idétävling för totalt 1,2 miljoner kr

Företagen Widefind och Innan AB har vunnit 600 000 kronor vardera på en idétävling arrangerad av innovationsprogrammet SIP STRIM och EIT Rawmaterials North för deras smarta lösningar kring gruv- och metallutvinningssektorn. Widefind vann…

2017-03-01