SIP STRIM Swedish Mining Innovation Award

2019-08-30

SIP STRIM på jakt efter den bästa gruvinnovationen

Det strategiska innovationsprogrammet SIP STRIM har instiftat en ny utmärkelse, SIP STRIM Swedish Mining Innovation Award. Utmärkelsen som delas ut den 27 november kommer att premiera en innovation eller annat som varit av stor betydelse för gruv- och innovationssverige.

Nu går SIP STRIM ut och efterfrågar nomineringar för bästa gruvinnovation. Man har på sig fram till den 15 september att nominera en innovation, ett projekt, en organisation, en person eller annat som varit av stor betydelse för gruv- och innovationssverige.

En jury med representanter från innovationssverige kommer att ta fram tre finalister, och under hösten kommer dessa tre innovationer att presenteras med varsin film. Juryn utser sedan under pompa och ståt vinnaren av SIP STRIM Swedish Mining innovation Award på branschorganisationen Svemins höstmöte på Nalen i Stockholm den 27 november.

Vårt syfte med det här priset är att synliggöra Svensk gruvinnovation. Vi vet att Sverige ligger i framkant globalt, och det här är ett jättebra sätt att sprida kännedom om svensk innovation nationellt och internationellt, säger Jenny Greberg, programdirektör på SIP STRIM tillika juryns ordförande.

Förutom äran och pokalen så kommer vinnaren att få ett skräddarsytt pris i form av något som kan boosta eller sprida innovationen.

Nomineringsformulär och information
SIP STRIM Swedish Mining Innovation Award

För ytterligare information kontakta
Terese Mella, Kommunikationsansvarig SIP STRIM, terese.mella@sipstrim.se, tfn. 070-637 99 80

FacebookTwitterLinkedInEmail

Fler nyheter

Stöd till start-ups och SMF som arbetar med hållbara lösningar för råvarusektorn

Apply for the Booster Call to get financial support and access to the EIT RawMaterials partner network to scale-up your business! The EIT RawMaterials “Start-up & SME Booster Program” is one of the…

2019-08-29

Film från seminarium: Gruvornas roll för en grön omställning

Metaller och mineral är en förutsättning för en global grön omställning med digitaliserade och klimatsmarta samhällen. Efterfrågan ökar – men var ska dessa metaller och mineral komma från? Går det att tillgodose samhällets…

2019-08-29

Film från seminarium: Att skapa förståelse och acceptans för hållbara gruvor

Behovet av metaller och mineral ökar för utveckling av klimatsmart teknik. Samtidigt väcker nya gruvetableringar alltid diskussion och opinion. Hur kan gruvbranschen öka kunskapen och förståelsen för mineral och metallers betydelse för samhällsutvecklingen…

2019-08-29